8 Temmuz 2017 Cumartesi

ABDÜLCEMAL NASIR; DOĞU DEVRİMCİLERİ .

1 Ekimde Kahirede düzenlenen cenaze törenine 5 milyon kişi katıldı.Kalabalığın uzunluğu 10 kilometreyi buluyordu. Suudi Arabistan Kralı Faysal hariç tüm Arap liderler cenazeye katıldı. Arafat ve Kral Hüseyin açıkça ağlarken, Libya lideri Muammer Kaddafi üzüntüden iki kez bayıldı. Lübnanda çıkan Le Jour gazetesi Nasır'ın ölümünü "100 milyon Arap yetim kaldı" manşetiyle duyurdu.
Nasır; batılı siyasi karşıtlarına göre gadardı,ülkesine insanına acımıyordu.Zaten kapitalizmin kendisi vahşetten kandan beslenir, ama soru soran olmazdı. Vietnam'da ağar kimyasallar kullanırdı,fakat insnalık ve özgürlük hamiliği bitmezdi.
Nasır,ülkesi başta ezilen ülkelere ilham kaynağı olmuş 20 yy.olmasına rağmen hala birçok ülke batı sömürgesi tahayyülündeydi.Sömürgecilerin el koydukları yerler, batıdaki euro merkezli meritokratik tahayüle kalıyordu, böylece hiç bitmez işgalin altında dinmeyen bir sömürü baş gösteriyordu.
İşte böyle bir zamanda yeşeri verdi Nasır.Halkını İngiliz zulmünden kurtarmak için hür subaylarla genç ve emperyalizme düşman, dinamik bir halk darbesi gerçekleştirdi.Evet halk darbesi eşitsiz kuralsız ortamda silahı olmayan halkı için darbe yaptı.
Buda sanılanın aksine her darbe kötüdür fikrini,birçok dünya ülkesinde değişmesine neden oldu. Nasır'ın gerçekleştirdiği Devrim,20 yy'da hala batının çeşitli ülkelerince işgal altında olan Afrika'lı ülke halklarını heycanlandırıp cesaretlendirdi.
Nasır ve getirdiği genç devrim, sanayileşmeyi hızlandırma ve köylüleri topraklandırma gibi başarıların yanı sıra kadınların haklarını genişletme ve eğitimi yaygınlaştırma gibi önemli adımlar attı. kadınlar'a ,ezilen yoksula ve emperyalizmin baskısı altında yaşayan Ortadoğulu ülkelerede bir parça yürek verdi. Yemen'de halk devrimci bir tavır alarak camilerden örgütlenerek emperyalizme karşı savaşa geçti ve "Yemen Halk Cumhuriyeti"ni kurdu.
Nasır'ın devrimi sadece Ortadoğu'yu değil,Kuzey Afrika'yı ve birçok İslam ülkesini tesiri içine almıştı. Ve Nasır birleşik bir Birleşik Arap Devleti kurarak kıtasındaki halkları özgürleştirmeyi düşünmüştü.
Evet Nasır yok,Tarih bir kahramanını daha emelsizce alıp götürdü. Ve şimdi Irakta milyonları katleden ABD ve Batı emperyalizmi,dizginsiz,korkusuz; Korkuları Ortadoğu'da yeniden dolaşan Nasır'ın hayaleti.
Yaşasın doğu devrimcileri, yaşasın Nasır ve milyonlarca ezielnler.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bu Blogda Ara

Sol Politik - Copyright © 2012 - All Rights Reserved | Sol Düşün |Blogger TemplatesKontak Blogger